Home / Afrika / Backpackers: deze Afrikaanse landen moet je gezien hebben

Backpackers: deze Afrikaanse landen moet je gezien hebben

Zeggen dat het Afrikaanse continent heel wat te bieden heeft, zou een understatement zijn. De enorme veelzijdigheid van Afrika vind je bijna nergens terug. Savanne, regenwoud, woestijn, grote steden, … Vooral voor backpackers is Afrika de laatste jaren een zeer populaire bestemming geworden. Eerst en vooral is er natuurlijk het lage budget waarmee je kunt reizen en als tweede is er zoals gezegd de veelzijdigheid van Afrika. Maar welk van de 54 onafhankelijke landen kies je nu het best om als backpacker op reis te gaan?

Tanzania

Tanzania is het Afrikaanse land bij uitstek om er op safari te gaan. Vooral tijdens de periode van de grote trek kun je er onvergetelijke dingen meemaken. Duizenden zebra’s en gnoes verhuizen van de ene plek naar de andere. Ook de Kilimanjaro is voor heel wat backpackers de ultieme bestemming om op reis te gaan. Uitrusten na je lange tocht kan dan weer op het eiland Zanzibar.

Ethiopië

Dit Afrikaanse land is niet meteen verbonden met toerisme, maar wel met de geschiedenis, cultuur en heel wat oude stammen. In de Omo-vallei bijvoorbeeld kun je kennismaken met verschillende oude volkeren die je meteen honderden jaren terug in de tijd brengen. In de verschillende natuurparken kun je dan weer de ongelofelijke natuur van Ethiopië bewonderen. Een van de mooiste natuurparken is het park van de Simienbergen.

Zuid-Afrika

Voor heel wat toeristen is Zuid-Afrika al langere tijd geen onbekend terrein meer. Dit merk je ook aan de lokale prijzen, die niet lijken te stroken met de rest van de Afrikaanse landen. Toch zijn er heel wat verschillende hostels waar je redelijk goedkoop kunt overnachten. Toch is het voor backpackers belangrijk om je route op voorhand uit te stippelen, omdat de hostels in Zuid-Afrika niet in overvloed zijn.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top