Home / Citytrips / Citytrip naar het Olympische Londen

Citytrip naar het Olympische Londen

Londen is ongetwijfeld een van de populairste bestemmingen als citytrip, en nu het als gastheer mag optreden voor de komende Olympische Spelen is dat nog nadrukkelijker het geval. Naast het uitgebreide sportieve gedeelte en de vele speciale attracties in het Olympisch dorp moet je tijdens je komend verblijf in de hoofdstad van Engeland en van GB ongetwijfeld ook tijd vrijmaken om met de vele toeristische bezienswaardigheden van Londen kennis te maken.

Een tocht in het indrukwekkende Olympisch Dorp bied je een boeiende blik achter de schermen

Het is in 2012 de derde keer dat de Engelse hoofdstad de Olympische Spelen mag organiseren. De wandelingen dwars door het Olympisch dorp zijn nu al erg populair bij de vele citytrippers die Londen aandoen. De vele bezoekers krijgen niet alleen het Olympisch Park te zien. Ze krijgen ook beelden gepresenteerd van de bouw van het belangrijkste Olympisch Stadion, het Aquatics Centre en de immense torens van het dorp. Het Olympisch Park is uiteraard het absolute hoogtepunt van deze kennismaking. Een speciaal bezoekerscentrum en tal van uitkijkplatforms geven je een indrukwekkend beeld van dit Park. Na de industriële architectuur van Newham krijg je er niet alleen de moderne industriële technieken te zien. Je krijgt zelfs toegang tot het belangrijkste stadion van het Olympisch Park. Het is een immens proejct dat van de jongste Olympische Spelen de meest groene van allemaal moet maken. Deze rondleidingen starten telkens aan het metrostation Bromley-by-Bow. Een stadsgedeelte dat slechts weinig toeristen en zelfs Londenaars nooit bezochten. Binnen wandelafstand van dit metrostation kun je ook kennis maken met een ronduit fascinerend Victoriaans en Georgiaans erfgoed. De eerste halte tijdens deze boeiende tocht is Three Mills Island, gelegen aan de rivier Lea.

Attractiepark rond chocoladeTijdens een citytrip naar Londen is een bezoek aan het Olympisch stadion het absolute hoogtepunt

Tijdens de Olympische Spelen valt er in Londen nog meer te beleven dan anders. Toeristen vinden er onder meer een tijdelijk attractiepark rond chocolade. Dit attractiepark is tijdelijk gevestigd in Hyde Park, werd gerealiseerd door chocolademerk Cadbury en kreeg Cadbury House als toepasselijke.  In het Chocolatrium bevinden zich in totaal vijf attracties, allen met de lekkere zoetigheid als centraal thema. Het Olympisch thema werd verzorgd door zwemster Rebecca Adlington. Liefhebbers kunnen het tegen haar virtueel opnemen en worden na afloop bekroond met een chocolade medaille. Het chocoladepark is van 27 juli tot 12 augustus geopend en je kan er gratis binnen.

Three Mills Island

Tijdens een bezoek aan Londen moet je Three Mills Island bezocht hebben…

Dit eiland dankt zijn  naam aan de vele indrukwekkende getijdemolens die hier overal in het landschap zijn ingeplant. Eén ervan is zelfs de grootste getijdemolen ter wereld. Het eiland is de thuishaven van de Three Mills Studios, de grootste nog actieve filmstudio van Londen. Hier werden tv shows als Big Brother en Hell’s Kitchen en tal van populaire langspeelfilms opgenomen. Deze filmstudio’s zijn ongetwijfeld een bezoek waard. Zéker wanneer je weet dat hier monumenten als Amy Winehouse, Phil Collins, Robby Williams en zovele anderen repeteerden en er een muziekvideo inblikten.

Vele toeristische troeven

Er zijn uiteraard nog de vele toeristische bezienswaardigheden die je moet gezien hebben wanneer je Londen bezoekt. Londen, gelegen in het Zuidoosten van Engeland telt in totaal twaalf miljoen inwoners en is niet alleen een echt shoppingparadijs. Londen heeft ongetwijfeld de meest gerenomeerde musea binnen zijn stadsgrenzen. Londen is steeds een boeuende vakantiebestemming, zowel voor een citytril als een langer verblijf. Vervelen zul je zich in de hoofdstad van Engeland en GB nooit.

De Theems deelt Londen in twee

De Theems doorkruist de stad en biedt je een schitterend uitzicht over de stad

Een van de grootste blikvangers is de Theems, de immense rivier die de stad doorkruist. Deze stroom is hét oriëntatiepunt voor de vele bezoeken aan de stad. Een wandeling langs het water is hier de moeite meer dan waard. Hier maak je kennis met dé skyline van Londen en met tal van overbekende bouwwerken. Sprekende voorbeelden hiervan zijn ongetwijfeld de Houses of Parliament met de tot ieders verbeelding sprekende Big Ben, het reuzenrad Londen Eye, de Sint- Paul’s Cathedral en de Tower Bridge.

 

Shoppingparadijs 

Met zijn meer dan 30000 winkels beslist is Londen één van de belangrijkste shoppingsteden ter wereld. Zeker niet te missen is Oxford Street waar je kennis maakt de meest bekende warenhuize. Oxford Street is met zijn 200 miljoen bezoekers met voorsprong de drukste winkelstraat van Europa. Hou je van rust, dan moet je naar Oost- Londen. In populaire wijken als Spitalfields, Brick Lane, en Shoreditch vind je de meest trendy boetieks van de meest beloftevolle en veelbelovende ontwerpers.

Met zijn ruim 200 miljoen bezoekers per jaar is Oxford Street dé winkelstraat van Europa

Gratis naar wereldvermaarde musea

Ben je een échte museabezoeker, dan zul je zich in Londen beslist onmiddellijk thuis voelen. Je loopt er van het ene wereldvermaarde museum in het andere, alles vollledig gratis. Aanraders zijn ongetwijfeld Tate Modern aan de Theems, de National Gallery met werken van grootmeesters als Picasso, Rembrandt en Van Gogh.

Moe van al dat winkelen en museabezoek? Geen nood, in de meer dan 140 parken in hartje Londen is het heerlijk relaxen.

 Goedkope hotels in Londen

  • The Brittania International Hotel: vanaf 73 euro per overnachting.
  • Hotel Elizabeth: vanaf 84 euro per overnachting.
  • MK Hotel: vanaf 91 euro per overnachting.

Hieronder vind je onze 3 favoriete Belgische touroperatours bij wie je een citytrip naar Londen kunt vastleggen.

Prijs ticket Eurostar Brussel- Londen: 88 euro

Capitool Reisgidsen

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top