Home / Thailand / Daarom moet je ooit eens in Thailand geweest zijn!

Daarom moet je ooit eens in Thailand geweest zijn!

Al jarenlang is Thailand veruit één van de meest populaire vakantiebestemmingen, ook bij Belgen. Zo reizen er vanuit ons land naar jaarlijkse gewoonte ongeveer 65.000 toeristen af naar dit Zuidoost-Aziatische land. Maar waarom moet je als toerist ooit eens in Thailand geweest zijn? Wij zochten het uit!

Gunstig klimaat

Wanneer mensen op reis gaan, willen ze in de eerste plaats vaak genieten van het mooie weer. In Thailand heerst er een tropisch klimaat waardoor het er ongeveer het hele jaar door lekker warm is. Daarom kun je als toerist het best tijdens de winter naar Thailand op reis gaan. De gemiddelde temperatuur ligt er een stuk lager dan tijdens de zomermaanden en het is er bovendien ook een stuk droger. In de maanden tussen mei en september kan het er vaak hevig regenen.

Prachtige natuur

Mede vanwege het tropische klimaat heeft Thailand een zeer prachtige natuur. Je vindt er heel wat bomen, planten, bloemen, vogels, reptielen en insecten die je nergens anders ter wereld vindt. In Thailand vind je ook heel wat prachtige landschappen en natuurparken die echt ongelofelijk zijn. Dit maakt Thailand uniek: de enorme diversiteit van natuurlijke verschijnselen.

Vriendelijke bevolking

Een van de grootste troeven van Thailand zijn de inwoners van Thailand. Allemaal zijn het super vriendelijke mensen die enorm veel houden van de toeristen die ze dagelijks ontmoeten. Als toerist kun je steeds met al je vragen terecht bij de lokale bevolking. Met heel veel plezier zullen ze je helpen bij het vinden van de weg, bij het kopen van iets, …

Zeer goedkoop

Akkoord, de vluchten naar Thailand zijn niet altijd even goedkoop, maar eenmaal ter plekke hoef je helemaal niet meer in te zitten met het geld dat je er zal spenderen. Thailand is bijlange niet meer zo goedkoop als pakweg tien jaar geleden, maar kun je voor ongeveer 25 euro per dag een onvergetelijke dag beleven. Voor lekker eten betaal je soms een fractie in vergelijking met wat je bij ons betaalt, terwijl het er minstens even lekker (of zelfs beter) is.

 

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top