Home / Afrika / De beste reistijd voor Marokko hangt van vele factoren af

De beste reistijd voor Marokko hangt van vele factoren af

Marokko is nu al enige tijd één van onze favoriete vakantiebestemmingen. Het heeft de miljoenen toeristen van over de hele wereld dan ook veel te bieden. En of je nu van zon, zee en strand, een actieve of een rustige en ontspannende vakantie houdt of vooral kunst, cultuur en  geschiedenis of gastronomie weet te waarderen, in Marokko voel je je onmiddellijk thuis. Je mag je vakantie nog zo goed plannen en voorbereiden, als de weermaker niet mee wil heb je er weinig aan. Maar wat is dan de beste reistijd Marokko en waar moet je vooral rekening mee houden om je vakantie in Marokko niet in het water te laten vallen?

In de woestijnregio's loopt de temperatuur op tot veertig graden en meer

In de woestijnregio’s loopt de temperatuur op tot veertig graden en meer

Waar je ook je vakantie wil doorbrengen, goed weer staat altijd en overal op je verlanglijstje, ook wanneer je een vakantie plant in Marokko. Daarbij is het belangrijk wanneer je er van verdraagzaam vakantieweer geniet en wanneer je een vakantie in Marokko best nog eventjes uit stelt.

Enorme variatie

Marokko kent niet alleen op het vlak van de vele toeristische bezienswaardigheden een ongeëvenaarde verscheidenheid. Het klimaat van Marokko en de weersomstandigheden in Marokko kent opvallende verschillen tussen de regio’s. Het klimaat hangt er van heel wat factoren af. De hoogte waarop je in Marokko zal verblijven is een van de belangrijkste facetten op weergebied waar je zeker rekening moet mee houden. Die vele hoogteverschillen, en je keuze voor bijvoorbeeld de kuststreek of het hooggebergte bepalen in grote mate de weersomstandigheden die je er zal moeten trotseren.

In de winter kan je in Marokko skiën in het Atlas Gebergte, en  in de kuststreek genieten van zomerse temperaturen 25 graden.

Terwijl men tijdens de zomermaanden langs de uitgestrekte Marokkaanse zandstranden ligt te bakken en te braden, wordt er geskied in het Atlasgebergte

Terwijl men tijdens de zomermaanden langs de uitgestrekte Marokkaanse zandstranden ligt te bakken en te braden, wordt er geskied in het Atlasgebergte

Marokko is dan ook een ideale bestemming om ons klimaat te ontvluchten en er te overwinteren.

  • Tijdens de zomermaanden:  van juni tot en met september kan de temperatuur in Marokko bijzonder hoog oplopen, vooral in de woestijn. Die situeert zich in het gebied tussen  Zagora en Merzouga en in de regio Marrakech. In de kuststreek geniet je in deze periode van aangename temperatuur, te danken aan de zeewind. In de bergachtige gebieden is het dan ook prettig vertoeven. Je moet tijdens de zomer Marokko zeker niet vermijden omdat het er zo heet is. Alle hotels beschikken over airco, en dankzij het droge klimaat is de warmte er veel draaglijker dan bij ons.
  • Regen: Marokko geniet vooral van een droog klimaat, maar het noorden kent dan weer een nat en vochtig klimaat. Vooral in het Rifgebergte en het Midden-Atlas gebergte valt er heel wat neerslag, zelfs meer dan in hier bij ons in België en Nederland. De grootste hoeveelheden neerslag valt in de periode tussen november en april. De zomer is het ook in dit deel van Marokko  relatief droog.
  • Wind: dankzij zijn ligging komen orkanen in Marokko niet voor, wel sterke zandstormen in de woestijngebieden. De storm komt opzetten als een muur van stof en zand en wordt voorafgegaan door een beangstigende periode van stilte (voor de storm). Daarbij wordt het bijzonder warm en droog, de temperatuur stijgt er dan zelfs tot 40 graden meer, terwijl de luchtvochtigheid amper  enkele procent bedraagt.
  • De beste reisperiode Marokko: situeert zich in Marokko tussen half maart tot half mei en van augustus tot november.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top