Home / Vliegvakanties / Dit zijn de mooiste luchthavens ter wereld

Dit zijn de mooiste luchthavens ter wereld

Wie vaak reist kent het wel: ellenlange wachtrijen trotseren, doelloos rondlopen, slapen op harde bankjes, … Een luchthaven is niet altijd de leukste plek om te vertoeven tijdens je reis. Vooral wanneer je nog moet vertrekken hebben zo’n situaties al meteen een grote invloed op het verdere verloop van je reis. Toch kan het ook anders. Je kan bijvoorbeeld vertrekken vanop een luchthaven waar je heel wat meer mogelijkheden hebt en je je dus al meteen op reis voelt. Wij zochten het internet af naar enkele van de mooiste luchthavens ter wereld.

Queen Alia International Airport

Wie op reis gaat naar Jordanië en landt op de luchthaven Queen Alia International Airport, moet zeker goed rondkijken wanneer je er landt. Vooral de terminal van de luchthaven is een pareltje. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele bedoeïenententen die je in en rond Jordanië terugvindt. Net als bij de traditionele tenten biedt het dak bescherming tegen de zon en doet de prachtige binnentuin dienst als luchtfilter. Daar kun je, wanneer je moet overstappen, heerlijk wegdromen.

Barajas Airport

In de Spaanse hoofdstad Madrid ligt de luchthaven Barajas Airport. Deze luchthaven is een populaire tussenstop voor vluchten met bestemming Zuid-Amerika en Centraal-Amerika. De luchthaven behoort tot de mooiste luchthavens ter wereld. De terminal, waar daglicht de hoofdrol opeist, is wel enorm groot: zo wandel je al snel een paar kilometer vooraleer je de juiste gate bereikt. Geef ondertussen je ogen de kost en geniet van dit prachtig staaltje architectuur.

Carrasco Airport

Iets verder van huis, in Uruguay, ligt de luchthaven Carrasco Aiport in Montevideo. Vooral het dak van de luchthaven, dat ongeveer vier voetbalvelden lang is, springt meteen in het oog. Door de uitbreiding van het gebouw kan de luchthaven van Montevideo ongeveer 4,5 miljoen passagiers per jaar verwerken. Toch blijft dat aantal momenteel op slechts 1 miljoen steken. De grote ruimtes vol glas en de golvende lijnen maken van deze luchthaven een uniek stukje architectuur.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top