Home / Promoties / Goedkope vakantie: vroeg boeken of wachten op last minutes?

Goedkope vakantie: vroeg boeken of wachten op last minutes?

Nog even doorbijten en de koude en grijze wintermaanden liggen definitief achter ons. Velen kijken  dan ook al belangstellend uit naar hun deugddoende zomervakantie. In tijdens van financiële en economische crisis zoeken we allemaal naar een goedkope vakantie zonder daarbij aan comfort te moeten inboeten. Hoe kiezen we voor zo’n comfortabele en toch relatief goedkope vakantie? Gaan we daarbij voor het vroeg boeken van een goedkope vakantie of wachten we voor het boeken van onze vakantie bij voorkeur zo lang mogelijk en kiezen we voor laste minutes?

Velen kijken nu al uit naar hun deugddoende zomervakantie. Gaan we voor vroeg boeken of voor laste minutes?

Velen kijken nu al uit naar hun deugddoende zomervakantie. Gaan we voor vroeg boeken of voor laste minutes?

Zowel het vroeg boeken van je vakantie als laste minutes bieden je vele voordelen. Welke boekingsformule je de goedkoopste vakantie bezorgt, hangt van vele factoren af. Organiseer je jouw vakantie zélf of laat je dat aan de touroperator over? Geef je de organisatie van je vakantie in handen van een reisorganisator, dan doe je beslist het grootste voordeel door je vakantie vroeg te boeken. Hoe vroeger je dan boekt, hoe goedkoper je vakantie. Hoe langer je wacht hoe kleiner je korting.

Uiteenlopende voordelen

De voordelen bij het vroeg boeken van je vakantie verschillen van touroperator tot touroperator, en blijven niet beperkt tot maar financiële tegemoetkomingen. In vele gevallen combineren reisorganisatoren allerlei kortingen met tal van materiële voordelen. Deze materiële voordelen gaan van  het gratis gebruik van bijvoorbeeld de barbecue of het gratis ter beschikking stellen van fietsen.

Ruimste keuze

Wie zijn vakantie vroeg boekt heeft de ruimste keuze en dit zowel op het vlak van zijn vakantiebestemming als qua  accommodatie en ontspanningsmogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een appartement met zeezicht, dan is vroeg boeken een aanrader. Het aanbod aan dergelijke appartementen is immers erg beperkt, en zijn uiteraard ook erg in trek. Je boekt goedkope reizen ook zo vroeg mogelijk. Hoe vroeger je boekt, hoe liever de touroperators jou zien komen. Zo krijgen ze immers de gelegenheid extra beddencapaciteit te zoeken, of extra vluchtcapaciteit in te leggen bij grote belangstelling voor een bepaalde bestemming.zomervakantiekinderenzee

Laste minutes steeds populairder

Laste minutes worden de jongste jaren steeds populairder. De meerderheid der reisorganisatoren passen hun vluchtcapaciteit steeds meer aan de wensen van de consument aan. Deze evolutie zorgt er voor dat nog amper last minutes beschikbaar zijn. De laste minutes die uiteindelijk aan de consument worden aangeboden, zijn meestal noodzakelijk om de allerlaatste zitjes toch bezet te krijgen. De kans op goedkope laste minutes wordt dan ook steeds kleiner.

20161112_114541Er snel even tussenuit, dichtbij.

Voor al wie er snel even vandoor wil, bieden de Center Parcs vakantieparken soelaas. De grootste voordelen doe je als je vroeg je vakantieparkvakantie vastlegt. Center Parcs komt in dat geval op de proppen met tal van voordelen, zoals gratis activiteiten, restaurantbezoekjes en een aantrekkelijke korting. Ben je te laat? Dan loont het alsnog om de last minute aanbiedingen te checken. Hier geniet je enkel nog van een korting, maar deze kan mooi oplopen indien het park niet uitverkocht is. Ze willen uiteraard ook hun huisjes vullen met zoveel mogelijk klanten. Meer info op www.centerparcs.be.

Een gans seizoen voordeel, maar…

Andere voordelen zoals voor meereizende kinderen, zijn een gans jaar van kracht, maar zijn belangrijker naarmate je jouw vakantie vroeger boeken. Over het voordeel van meereizende kinderen bestaat heel wat onduidelijkheid. Lees daarom grondig na wat de betrokken touroperator verstaat onder kindervoordeel of kinderkorting. Ga er steeds van uit dat “gratis”  in werkelijkheid nooit écht gratis is. Hoe zit het met de luchtvaart- en eventuele visumkosten en met de verblijftaksen? In hoeverre kinderen gratis mee op vakantie kunnen verschilt uiteindelijk van vakantieorganisator tot vakantieorganisator. Zijn de kindermaaltijden gratis of moet er voor betaalt worden? Gaat het om kinderporties of volwaardige maaltijden? Om welk type kamer gaat het en hoe ruim zijn deze kamers waar je kinderen eventueel “gratis” verblijven?

VAKANTIE1Extra tips voor een goedkope vakantie

  • Prijzen aanpassen: kan wettelijk tot twintig kalenderdagen voor je vertrek, daarna is dit niet meer toegelaten.
  • Annuleren: kan wanneer de prijsverhoging méér dan tien procent van de totale kostprijs bedraagt.
  • Goedkope citytrips: citytrips zijn en blijven erg populair en ook hier zijn geregeld goed zaken te doen. Dat is meestal het geval wanneer je voor een stedentrip kiest die niet in de brochures voorkomt. Wil je bijvoorbeeld binnen enkele maanden op citytrip naar een van de populaire Europese steden, dan doe je er goed aan nu al je trein-of vliegtuigticket te reserveren. Zo ben je meestal zeker van een voordelig ticket. Voor je verblijf kun je dan nog altijd eventjes de kat uit de boom kijken. Afhankelijk van de prijsevolutie, kun je dan een aantrekkelijke prijs bekomen. Dat is zéker het geval wanneer je regelmatig de websites van de verschillende hotels in de gaten houdt. 

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top