Home / Goedkope vliegtickets / Hoe boek je een goedkoop vliegtuigticket?

Hoe boek je een goedkoop vliegtuigticket?

We willen allemaal goedkoop naar onze favoriete vakantiebestemming zonder teveel aan comfort te moeten inboeten.Iedere vakantieganger die met het vliegtuig vertrekt wil zijn ticket zo goedkoop mogelijk boeken. Maar hoe ga je best te werk tijdens je zoektocht naar een goedkoop vliegtuigticket bij een veilige en betrouwbare vliegtuigmaatschappij?

richtingvakantieopstijgenvliegtuig

Ga bij het boeken van een goedkoop vliegtuigticket niet ondoordacht te werk. Neem je tijd maar hou er rekening mee dat hoe langer van tevoren je boekt, hoe groter de kans op een voordelig en goedkoop vliegtuigticket. Volgens reisspecialisten boek je vliegtickets bij voorkeur zo’n zes weken voor je vertrek. De resultaten van vele onderzoeken leren dat de prijzen van vliegtickets gedurende de laatste drie weken voor je vertrek fors kunnen stijgen. Dat is gelukkig niet altijd het geval. Er zijn luchtvaartmaatschappijen die hun tickets met grote korting verkopen op veertien, zeven of zelfs op amper drie dagen voor het vertrek.

Last minute viegtuigtickets

Je kan bij  het zoeken naar een goedkoop vliegtuigticket uiteraard ook het allerlaatste moment afwachten. Je kan dan zelfs op de dag van je vertrek gouden zaken doen en vliegtickets boeken met monsterkortingen. Deze aanpak is echter niet aan te raden als je de betrokken vlucht niet mag missen. Dit kan wel als je op het allerlaatste moment beslist om op vakantie te vertrekken. Dan kan je een ongelofelijke slag slaan.

Digitale nieuwsbrieven

Gebruik alle mogelijke middelen om goedkope vliegtuigtickets te boeken. Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief van zoveel mogelijke luchtvaartmaatschappijen. Dat is de gemakkelijkste manier om alle vluchten en prijzen te vergelijken. Zo blijf je ook steeds op de hoogte van speciale aanbiedingen. Vele luchtvaartmaatschappijen verlenen extra korting aan diegenen die hun digitale nieuwsbrief ontvangen.richtingvakantiezaventem

Goedkope tickets boek je online

Goedkope vliegtuigtickets koop je online. Om de beste zaakjes te doen bezoek je de websites van de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen bij voorkeur meerdere keren per dag. De prijs van tickets kan immers op amper enkele uren veranderen. Deze komt tot stand via ‘fluid pricing‘, of het gebruik van flexibele prijzen. Vraag en aanbod spelen hierbij de hoofdrol. Als vliegtuigmaatschappijen veel boekingen verwacht, gaat de prijs sterk naar omhoog. Het tegenovergestelde is uiteraard ook waar.

Probeer te achterhalen wanneer luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen aanpassen op hun websites. Goedkope vliegtuigtickets worden dikwijls ’s nachts aangeboden en zijn ‘s morgens uitverkocht.  Vroege vogels doen meestal de beste zaken. Sommige luchtvaartmaatschappijen passen hun prijzen ook overdag regelmatig aan.

Wil je meteen de beste prijs? Bezoek dan www.vliegtickets.be, waar je in één klap de prijzen kan bekijken bij meer dan 20 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Via deze site kan je ook snel en veilig je vliegtickets aankopen.

Goedkope vliegtuigtickets boek je na de vakantie

Na de belangrijkste vakanties, begin september en begin januari boek je meestal de goedkoopste tickets. Dan worden er immers opvallend minder vliegtuigtickets geboekt waardoor het aanbod veel groter is dan de vraag naar tickets met sterke prijsdalingen als gevolg. De goedkoopste vliegtuigtickets boek je tussen kerstmis en nieuwjaar, wanneer alle vakantiegangers vertrokken zijn.


Nog geen reis geboekt? Bekijk zeker eens het aanbod van Neckermann,ThomascookSunjets en Corendon en boek de goedkoopste reis online. Enkel voordelige vliegtickets kopen? Check dan ook eens de website van Thomas Cook Airlines en die van Jetairfly, waar je regelmatig voordelige vliegtickets naar zonnige bestemmingen op de kop kan tikken.

 Koop je ticket bij de luchtvaartmaatschappij

Eens je goedkope vliegtuigtickets gevonden, boek je deze best rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij. Veel vergelijkingswebsites brengen een bedrag in rekening voor het boeken via hun site. Let wel op welke bagage mee mag. Bij lowbudgetmaatschappijen is vaak alleen handbagage in de prijs inbegrepen. Een koffer meenemen is dan soms duurder dan je ticket. Heb je een goede prijs gevonden, sla dan snel toe. Binnen een paar uur kan de prijs een pak hoger liggen.

 

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top