Home / Weekendje weg / Leuke tips voor de kerstvakantie

Leuke tips voor de kerstvakantie

De kerstvakantie, één van de leukste schoolvakantie die er bestaan. Vooral in de eerste week van de kerstvakantie kan het erg druk zijn, maar dan op een leuke, gezellige manier wel te verstaan. Met kerstavond en oudejaarsavond moeten heel veel mensen vaak voorbereidingen treffen en op bezoek gaan bij familie of vrienden om kerst te vieren of om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe op een feestelijke manier in te zetten.

Maar na de eerste week van de kerstvakantie zijn er vaak veel kinderen die zich beginnen te vervelen. Het weer is niet zoals tijdens de zomervakantie. Buitenspelen zit er niet echt in, en er zijn ook veel minder activiteiten dan tijdens de warmere zomermaanden. Maar wie creatief is kan er toch voor zorgen dat je kinderen tijdens de kerstvakantie zich geen minuut vervelen. Wij helpen je alvast op weg met enkele leuke, originele tips.

Bezoek een kerstmarkt

Wil je samen met je kinderen eens echt het kerstgevoel ervaren? Dan kan dat enkel en alleen op één van de vele traditionele kerstmarkten. Overal in ons land organiseren steden en gemeenten kerstmarkten waarbij er heel wat kraampjes staan met lekker eten en warme dranken. De kerstmarkt van Brussel bijvoorbeeld is één van de grootste kerstmarkten van ons land. Wil je liever eens een kerstmarkt in het buitenland bezoeken? Check dan zeker de kerstmarkten in Duitsland!

Neem je kinderen mee naar een museum

Tijdens de kerstvakantie hoeven de kinderen gedurende twee weken niet naar school te gaan. Maar wie toch zijn of haar kind op een educatieve manier wil entertainen kan dat doen door een bezoek te brengen aan één van de verschillende musea in ons land. Over van alles en nog wat is er een museum te vinden ons land en het leuke is dat heel wat musea gratis toegang aanbieden voor kinderen tot 12 jaar!

Ga ijsberen tijdens de nieuwjaarsduik

De jaarlijkse nieuwjaarsduik in Oostende is voor heel veel ijsberen onder ons een jaarlijkse traditie geworden. Voor kinderen kan het water misschien net iets te koud zijn, maar neem ze zeker eens mee naar Oostende om er een dag vol plezier en amusement te beleven.

Lekker ontspannen in een subtropisch zwembad

De subtropische zwembaden zijn de laatste jaren erg populair geworden. In Vlaanderen vind je heel wat verschillende subtropische zwembaden waar je, tijdens de koude winterdagen, heerlijk kunt vertoeven in het warme water. De meeste subtropische zwembaden hebben dan nog eens leuke extraatjes zoals een wildwaterbaan, jacuzzi’s, sauna’s, een golfslagbad, … Een handig overzicht van alle subtropische zwembaden in ons land vind je op Subtropischzwembad.be.

Leer ze kennismaken met vrijwilligerswerk

Tijdens de kerstperiode is het de periode waarin iedereen rekening moet houden met anderen en barmhartig moet zijn. De ideale manier om je kinderen te laten kennismaken met de echte betekenis van kerst en het gevoel er rond, is door ze vrijwilligerswerk te laten doen. Heel wat organisaties en hulporganisaties zijn tijdens de kerstperiode op zoek naar medewerkers die op vrijwillige basis een handje willen toesteken.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top