Home / Overige / Maak optimaal gebruik van je iPhone op reis!

Maak optimaal gebruik van je iPhone op reis!

Steeds meer mensen hebben een smartphone ter beschikking. De mogelijkheden van een dergelijk toestel zijn dan ook oneindig. Je kunt er mee filmen, bellen, surfen, sms’en, … Kortom, een smartphone kan dus een ideaal toestel zijn wanneer je op reis gaat. Toch is het belangrijk om te weten hoe je het maximale uit je toestel haalt. Wij geven alvast enkele tips!

Tip 1

Vaak is de batterij van een iPhone een discussiepunt. “De batterij gaat niet lang genoeg mee” is iets wat veel mensen helaas mee te maken krijgen. En dit kan uiteraard een reden van frustratie zijn. Stel dat je wil filmen of je toestel wenst te gebruiken als gps of gewoon wat dingen over de plek waar je verblijft wilt opzoeken. Dan kan het zeer ambetant zijn wanneer de batterij van je toestel niet lang meegaat. Toch kun je er voor zorgen dat de batterij van je toestel langer meegaat. Zo kun je bijvoorbeeld kijken welke applicaties er de locatievoorziening gebruiken en dit uitschakelen voor apps die je niet gebruikt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook wifi, mobiel netwerk, bluetooth uitzetten en de helderheid van je scherm aanpassen. Al deze zaken kunnen er voor zorgen dat de batterij van je toestel een stuk langer meegaat.

Tip 2

Een tweede tip sluit aan bij de eerste tip. In het geval dat de batterij van je toestel toch leeg is, moet je je iPhone uiteraard opladen. Vaak heb je op reis niet altijd de tijd om hem volledig te laten opladen. Toch kan het opladen een stuk sneller dan gewoonlijk. Schakel de vliegtuigmodus van het toestel in laat het toestel vervolgens opladen. Je zal merken dat het een stuk sneller gaat dan wanneer de vliegtuigmodus niet ingeschakeld is.

Tip 3

Een andere tip is het gebruik maken van de Appstore. In de online winkel van Apple vind je een hele boel apps die je reis een stuk eenvoudiger en misschien ook wel een stuk interessanter kunnen maken. Gebruik de zoekfuncties van de Appstore om de juiste en geschikte apps te vinden die jij wenst te gebruiken tijdens je reis.

Tip 4

Verder heb je het internet eigenlijk niet altijd nodig. Verschillende apps kun je perfect zonder internet verbinding gebruiken. Zo heeft Google Maps bijvoorbeeld een functie die ervoor zorgt dat je de kaarten van de app volledig internetloos kunt gebruiken. Op die manier gaat je batterij minder snel leeg en hoef je ook niet op zoek naar een gratis wifi-netwerk om de kaarten van Google Maps te raadplegen.

Tip 5

Tot slot moet je ook weten dat je met een iPhone ook steeds een kompas bij de hand hebt. Dit is een standaardapplicatie van Apple die dus bijgevolg standaard op elke iPhone staat. Op die manier weet je altijd waar je jou bevindt en is de kans dat je verdwaalt dus nihil.

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top