Home / Europa / Frankrijk / Magic Everywhere: op bezoek in Disneyland Paris!

Magic Everywhere: op bezoek in Disneyland Paris!

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik voor de laatste keer een bezoek bracht aan Disneyland Parijs. Hoog tijd dus om de magische wereld van populaire Disney-helden zoals Buzz Lightyear, Mickey Mouse, Doornroosje en Peter Pan binnen te treden en mij te laten omtoveren door de magie die er heerst in Disney.

N020811-Copy

“Disneyland Parijs•, hier begint de magie…”

 twilighttowerOei? De lift is kapot?

De eerste attractie die ik bezoek is The Twilight Zone Tower of Terror. Deze attractie is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie The Twilight Zone. Het hotel, dat ooit rijke en chique mensen over de vloer kreeg, jaagt je de stuipen op het lijf. Het gebouw zelf is vanbinnen even angstaanjagend als van buitenaf. Wanneer je de lift neemt naar het dertiende verdiep krijg je onderweg enkele geesten en spoken te zien die nog in het gebouw ronddwalen. Maar dan gebeurt het ondenkbare: de kapotte lift valt maar liefst 13 verdiepingen naar beneden! Eum, help? Iemand?

Review: Spannende attractie die alle verwachtingen waarmaakt.

Alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring!

In de attractie van Ratatouille word je getransformeerd naar… een muis. Samen met de bekende muis Rémy neem je een kijkje in de keuken van het restaurant “Chez Rémy” tijdens het ritje doorheen de attractie. Je wordt verrast door ongelofelijke 4D-effecten die je echt doen meeleven. Probeer zeker uit de handen van chef Skinner te blijven!

Ratatouille-The-Adventure-2

“De visuele effecten zijn verbluffend. Net echt!”

Review: Mijn persoonlijke favoriet. De 4D-effecten zijn werkelijk ongelofelijk.

Fasten your seatbelts! 3, 2, 1: ready for launch!

Ooit al eens naar de ruimte geweest? Ik wel! Tijdens de Space Mountain Mission 2 ontdek je het volledige universum. Eens je door het kanon in de ruimte geschoten wordt, vlieg je langs sterren, satellieten, kometen, meteoren en andere ruimtelichamen. Hierbij maak je bochten van 360 graden die ervoor zorgen dat je je reis gezond en wel kan afsluiten!

spacemountain

“Space Mountain? Een steengoede rollercoaster.”

Review: zeer mooie attractie die je ongetwijfeld zeer spannend zal vinden.

Ga Indiana Jones achterna in The Temple of Peril

Al bij het aanschuiven voor de attractie merk je dat er iets niet pluis is. Overal ligt er nog materiaal en kledij, terwijl er niemand meer in het kamp is. De wagentjes zouden je naar de overgebleven leden van de expeditie moeten brengen, maar het gaat helemaal fout. Tijdens de wilde rit doorheen de jungle ga je tegen een enorme snelheid doorheen scherpe bochten, neem je een onverwachte looping en kom je plots tot stilstand. Heb je het overleefd?

Review: attractie die doet wat er van verwacht wordt: je kippenvel bezorgen!

crushcoasterHey dude! Zwem je mee?

Ow! Wooow! Kijk daar! Let op! De Australische stroming is niet voor doetjes! Dat bewijst de attractie Crush’s Coaster. Hier ga je mee met Crush en zijn vrienden in de Australische stroming, net zoals Marlin (de vader van Nemo) en Dory in de film Finding Nemo. Maak kennis met de wondere onderwaterwereld tijdens een extreem hobbelige rit doorheen de het woelige water van de oceaan.

Review: prachtige attractie waar je maar niet genoeg van krijgt.

Nieuw in Disneyland Paris: word een echte Jedi!

We keren duizenden jaren terug in de tijd, naar het tijdperk van de Galactische Republiek… Rond die periode is de befaamde Jedi Orde ontstaan. De Jedi staan in om de vrede en de gerechtigheid in de Galactische Republiek te beschermen en doen dit met hun lichtzwaard. Word nu zelf een Jedi-leerling tijdens de Jedi Training Academy in het vernieuwde Videopolis in Discoveryland. Na de training ben je een echte Jedi en ben je klaar om de Sith te verslaan! May the force be with you!

N021448

“De Jedi Training Academy wordt ongetwijfeld een nieuwe publiekstrekker.”

Dit moet je zeker ook doen wanneer je in Disneyland Paris bent!

Iets wat je zeker ook eens moet doen wanneer je in Disneyland Paris bent, is een bezoek brengen aan de vele winkeltjes in het park. Niet alleen in het Walt Disney Studios Park maar ook in het Disneyland Park vind je heel wat prachtige winkels waar je unieke souvenirs kan kopen om deze onvergetelijke ervaring nooit meer te vergeten. Vooral de winkels in Main Street zijn zeker een bezoekje waard!

Meer info en tickets op www.disneylandparis.be

3 comments

  1. Oooh… daar krijg ik echt zin van om nog eens naar Disneyland te gaan xoxoxo

  2. leuk artikel over Disneyland! Ik ga er volgende week naar toe :-) ‘k zal deze tips zeker meenemen!

  3. Crush’s Coaster is inderdaad één van de leukste attracties van de Studio’s! Het is trouwens ook mijn favoriet 😀

Reageren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top